Κλειδοθήκες για όλα τα γούστα!

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κλειδοθήκη είναι ένα απαραίτητο χρηστικό αντικείμενο για την καθημερινή μας ζωή. Πόσες φορές έχει τύχει να βιαζόμαστε να φύγουμε από το σπίτι και να μην μπορούμε να θυμηθούμε που αφήσαμε τα κλειδιά μας; Υπάρχουν αμέτρητα σχέδια που μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την αγορά, αλλά και πολλές εύκολες ιδέες για να φτιάξετε τη δική σας χειροποίητη θήκη.

Τα υλικά κατασκευής μιας κλειδοθήκης ποικίλουν, μπορεί να είναι από ξύλο, μέταλλο, πλαστικό, όπως και συνδυασμός διάφορων υλικών μεταξύ τους. Το μέγεθος της είναι μικρό, για το λόγο αυτό είναι ευκολοφόρετη στο χώρο του σπιτιού. Βέβαια καλό είναι να την τοποθετούμε σε σημείο που βολεύει, για παράδειγμα κοντά στην είσοδο. Να πούμε ότι σχεδόν όλες οι θήκες για κλειδιά είναι κρεμαστές και τοποθετούνται σε ύψος ιδανικό για να φτάνουμε άνετα τα κλειδιά. Οι πρώτες εικόνες λοιπόν μας παρουσιάζουν τη διαφορετικότητα των υλικών και των χρήσεων της: κλειδοθήκη από μασίφ σίδερο βαμμένη σε κόκκινο χρώμα με σχέδιο που σχηματίζει τη λέξη «keys», ξύλινη κλειδοθήκη σε ορθογώνιο σχήμα στο φυσικό χρώμα του ξύλου με στερεωμένα μεταλλικά γαντζάκια για να κρεμιούνται τα κλειδιά και βαμμένη ξύλινη θήκη με διπλή χρήση, θέση για την αποθήκευση περιοδικών και εφημερίδας και στο κάτω μέρος της μεταλλικά γαντζάκια για τα κλειδιά.

Αναφέραμε ότι μπορούμε είτε να προμηθευτούμε κλειδοθήκες έτοιμες από την αγορά, είτε να κατασκευάσουμε τη δική μας. Εδώ είναι κάποιες ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε εύκολα, αφορούν βέβαια την κατασκευή ξύλινης θήκης. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια επιφάνεια ξύλου σε ένα ικανοποιητικό μέγεθος, το σχήμα το επιλέγετε εσείς. Το χρώμα το αφήνετε φυσικό ή το βάφετε με μπογιά ξύλου σε όποια απόχρωση εσείς επιθυμείτε. Σε περίπτωση που προτιμάτε ένα ρουστίκ ύφος διατηρήστε τη φυσικότητα του ξύλου. Έπειτα μεταλλικοί γάντζοι, μεγάλοι ή μικροί, βιδώνονται πάνω στην ξύλινη επιφάνεια στο σημείο που βολεύει και τέλος μια διακοσμητική πινελιά, όπως ένα παλιό σκουριασμένο κλειδί ή ένα παλιό πόμολο πόρτας είναι ότι πρέπει για να ξεχωρίσει!

Συνεχίζουμε με προτάσεις σε λευκούς τόνους! Εάν δεν θέλουμε να φαίνεται έντονα η θήκη στον άσπρο τοίχο, προτιμήστε σχέδια όπως αυτά που βλέπουμε στις εικόνες. Κλασικές κλειδοθήκες με ρομαντικές λεπτομέρειες για τους ήπιους χαρακτήρες, πρωτότυπες κλειδοθήκες σε ασυνήθιστες φόρμες για τους λάτρεις των «gadgets»! Ανάλογα τη χρήση που το θέλουμε επιλέγουμε θήκη με πολλούς γάντζους ή λίγους. Να πούμε ότι στη δεύτερη πρόταση η θήκη σε σχήμα σύννεφου έχει μεταλλική ιδιότητα και έτσι η μεταλλική θηλιά με τα κλειδιά μπορεί και «κολλάει» εύκολα πάνω της.

Όταν η κλειδοθήκη εκτός από χρηστικό αντικείμενο γίνεται παιχνίδι μέσα στο σπίτι! Ευφάνταστες ιδέες λοιπόν για τους πιο ευφάνταστους χώρους: έχεις ποδήλατο, πάμε μια βόλτα; - κλειδοθήκη σε σχήμα ποδήλατο μαύρου χρώματος με 4 γάντζους, I love mustache! - μοδάτη θήκη σε σχήμα μουστάκι με 6 ίνοξ γάντζους και τέλος μια φοβερά πρωτότυπη κλειδοθήκη με διαφορετικές κλειδαριές στην επιφάνεια του για να μπαίνουν τα κλειδιά. Ποια σας αρέσει περισσότερο;

Κι άλλες εντυπωσιακές προτάσεις! Τσίου τσίου και το κλειδάκι μας είναι μέσα στο σπιτάκι του, κλειδοθήκη που στηρίζεται στον τοίχο και έρχεται σετ μαζί με το μπρελόκ του σε σχήμα πουλάκι. Ώρα για αναρρίχηση; Έτσι δείχνει η κλειδοθήκη με τον ανθρωπάκο Pete! Στηρίζεται σε μεταλλικές επιφάνειες όπως για παράδειγμα το ψυγείο, καθώς έχει δυνατούς μαγνήτες στις άκρες του και φυσικά στο ένα του χέρι μπορεί να κρατήσει με δύναμη τα κλειδιά μας! Πως σας φαίνονται;

Δυο τελευταίες ιδέες για σήμερα που αφορά κυρίως τους μικρούς μας φίλους! Τα παιδιά ίσως να χάνουν πολύ πιο εύκολα τα κλειδιά τους, επομένως ας τους βοηθήσουμε τοποθετώντας στο υπνοδωμάτιο τους μια χαριτωμένη κλειδοθήκη. Για τα κορίτσια μια ξύλινη θήκη σε σχήμα σπιτιού όμορφα ζωγραφισμένη και για τα αγόρια μια κλειδοθήκη φτιαγμένη από Lego!

#όλα τα παραπάνω σχέδια μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το διαδίκτυο